miercuri, 28 septembrie 2016

Tăierea cuticulei - o idee bună?

Cuticula unghiei numită și eponichium este un strat de celule moarte epidermice sau  cheratinocite (adică celule care produc cheratină). Această cheratină se depune pe partea inferioară a unghiei. Principalul rol al cuticulei este de a apăra unghiile de bacterii. Practic ea este scutul de apărare al unghiilor. Pe lângă acest lucru iată și alte motive pentru care recomand îngrijirea cuticulei și nicidecum tăierea acesteia:
1.       Când avem o cuticulă sănătoasă, îngrijită, hidratată în primul rând, manichiura va arăta mult mai frumoasă pentru că o cuticulă hidratată îngrijită corespunzator va fi întotdeauna mai aspectuoasă decât una tăiată excesiv care va lăsa unghia expusă multitudinelor de bacterii, o expunere inutilă.   Astăzi există o mulțime de produse pentru hrănirea și îngrijirea acestora deci zic să profităm de acest lucru la maxim .
2.       Specialiștii recomandă îngrijirea cuticulelor zilnic, hidratand-o cu ajutorul unei creme sau al unui ulei cu un conținut ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale.  Cuticulele pot fi disciplinate treptat de către specialiștii din salon care cunosc foarte bine faptul că tăiatul acestora va stimula o creștere mai grabnică si odată ce ai intrat  în acest cerc vicios este greu să mai ieși. Pentru că mare este bucuria de a te vedea fără ele și frumos mai arată manichiura fără cuticule... însă fericirea va fi de scurtă durata pentru că știm ce va urma. În câteva zile va reapărea, se va usca ori crăpa, și apoi o luați de la capăt.
Aș zice că tăiatul cuticulelor dă o oarecare dependență. De aceea dacă doriți să renunțați la acest obicei începeți prin a  cere  ajutorul unui specialist. Acesta vă va îndruma pas cu pas și  treptat  bineînțeles îngrijind-o sănătos cu un produs special pentru cuticule fie un ulei, fie o cremă hidratantă care poate deveni un aliat de nădejde.
Pentru îngrijirea cuticulei acasă vă recomand să încercați hidratarea acesteia cu uleiuri de migdale, uleiuri de cocos ori  creme cu unt de shea.
Dacă vă doriți să renunțați la acest obicei, noi vă așteptăm la salon pentru a vă oferi ultimile noutăți despre secretele unei manichiuri frumoase și suntem mereu disponibili pentru a vă da sfaturile si tratamentele potrivite pentru dumneavoastră.

O manichiură frumoasă cere o cuticulă hidratată.


Diana-Nail Stilist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu