luni, 7 noiembrie 2016

Secretele pensulelor

Ce trebuie să știe o femeie  despre pensule atunci când achiziționeză una  este că cele din păr natural recomandat ar fi să fie folosite pentru  produse uscate (pudre, farduri, blush-uri, bronzer,etc) iar pensulele din păr artificial să fie utilizate pentru produsele cremoase (rujuri, corectoare, fonduri de ten, eyeliner etc). Un necesar de pensule pentru o femeie  este cuprins între 5 și 10 pensule.

1) Pensula de pudră: este indicat să alegeți această pensulă cât mai mare și cât mai deasă, iar vârful pensulei să fie rotunjit. Pensula de pudră trebuie să fie moale, cu perii fini (creată din păr natural) iar atingerile acestei pensule, un adevărat răsfăț. Această pensulă se încarcă cu pudră și va avea rolul de a fixa fondul de ten (pudra  împiedică fodul de ten  să alunece pe zona ridurilor sau zona liniilor fine de expresivitate). Excesul de pudră poate fi înlăturat foarte ușor cu aceeași pensulă, prin ușoare mișcări  circulare de “măturare”. Putem evita așezarea unei cantități mari de pudră din prima aplicare, dacă, înainte de aplicare veți așeza pensula în căușul palmei stângi (dacă sunteți dreptace) și rotiți de câteva ori.

2) Pensula de blush: este perfectă pentru sculptarea feței și pentru definirea trăsăturilor naturale ale chipului. Pensula are perii lungi și forma ovală. Această pensulă va defini zona pomeților (linia care unește baza nasului cu vârful urechii) .
 SFAT: dacă aveți tendința să apăsați, încărcați de fiecare dată pensula cu puțin produs iar dacă aveți mișcări ușoare doar scuturați de câteva ori surplusul de produs cu perii pensulei orientat spre în sus. Pensula de blush e bine să fie cât mai îngustă pentru a evita petele mari greu de remediat.

3) Pensula pentru sprâncene: are părul scurt, fin dar totodată foarte ferm. De mare ajutor în conturarea sprâcenelor (ajută la trasarea liniilor de precizie, linii drepte) dar poate fi folosită atunci când vă doriți să creați detalii în conturarea ochilor sau a liniei de tuș.

4) Pensula de fard: sunt multe pensule de fard, de diferite mărimi, forme ori texturi. Această pensulă trebuie aleasă ca mărime a perilor, cam  cât o treime din pleoapa superioară a fiecăreia în parte. Pensula de fard, creată  din păr natural, va ajuta la aplicarea fardului prin mișcări de tapotare scurte și precise. Cu această pensulă, puteți de asemenea estompa fardul spre exteriorul ochilor. O estompare reusită este atunci când culoarea fardului se pierde în nuanța tenului. 

5) Pensula de fond de ten: această pensulă poate fi din păr sintetic pentru a nu absorbi din fodul de ten în perii proprii, dar sunt și pensule de fond de ten din păr natural. Este de ajutor în aplicarea fondului de ten dar și a anticearcănelui sau la acoperirea coșurilor cu un corector. Pensula poate fi foarte ușor înlocuită de” beauty blender” care face aceleași lucruri într-un timp mult mai scurt. În cazul fondurilor de ten foarte lichide pensula mai mult încurcă decât ajută.

6) Pensula de ruj: creată de obicei din păr sintetic, pentru a nu absorbi în peri produsul cremos  (în cazul nostru, rujul). Foarte utilă este pensula pentru ruj cu capac în vârf, deoarece vă  permite purtarea acesteia  mereu în geantă și astfel puteți reîmprospăta rujul ori de câte ori este nevoie.

7) Pensula pentru eyeliner: este opțională, pentru că, ai nevoie de aceasta doar dacă folosesti eyeliner gel. O pensulă în unghi drept, cum e cea de sprancene vă va juta mai mult decat una foarte subtire.
SFAT: Pensulele pe care le folosiți zilnic, trebuie să fie spălate o dată pe săptămână cu un produs special de îngrijire a pensulelor, ori cu un săpun antibacterian. Pensulele se vor usca cu perii în jos pentru a nu permite apei să dezlipească perii de partea metalică.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu