sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Picioare îngrijite și în timpul iernii

Anotimpul rece vine atât cu bucuria zăpezii dar și cu temperaturi scăzute ce nu sunt atât de încântătoare.
Organismul nostru reacționează imediat la temperaturi scăzute. Ca de fiecare dată când se simte în pericol, organismul pregătește o barieră de apărare iar iarna vasele de sânge se îngustează de la exterior în încercarea de a menține temperatura la interior.
Astfel, circulația sângelui din extremități precum mâinile și picioarele este insuficientă, moment în care le simțim foarte reci.
Picioarele suferă cel mai mult în această perioadă, de aceea niște sfaturi pentru îngrijirea și menținerea picioarelor sănătoase, ne-ar fi utile:
-încălțămintea de iarnă nu trebuie să fie strâmtă pentru a permite circulația sângelui.
-introducerea în încălțăminte a unor tălpici din blana de miel, ar menține căldura potrivită.
-masarea picioarele cu cremă termică – aceasta stimulează circulația pielii și determină încălzirea acestora.
-evitați poziția de picior-peste-picior pentru o circulație corectă a sângelui.
-gimnastica picioarelor și a degetelor stimulează circulația.
-vizitele regulate la saună și dușurile calde/reci pot antrena vasele sangvine, care nu se vor mai îngusta la fel de mult la temperaturi scăzute, evitându-se astfel răcirea picioarelor
-ședințele de masaj regulate pot activa circulația sângelui chiar și reflexoterapia aduce un plus pentru o mai bună circulație a sângelui pe lângă celelalte beneficii terapeutice ce le deține această minunată procedură.

Cu această variație de metode pentru îngrijirea picioarelor în timpul anotimpului rece, veți avea picioare mai sănătoase și mai calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu