miercuri, 5 februarie 2014

Istoria lacului de unghii

Nu sunteti curioase cum a aparut lacul de unghii? Si ce importanta a avut inca de cand primele femei au folosit asa ceva?

Atunci.... sa va povestesc despre Lacul de Unghii de la inceput si pana in prezent.  :)


  Ideea femeilor de a-si colora unghiile nu este  una moderna. Cu sigurantă ti se vor părea interesante câteva  lucruri despre Lacul de Unghii.
  In jurul anului 3000 i. en..chinezii au facut un  amestec  din albus de ou, gelatina, guma Arabica si ceara de albine din care s-a obtinut “Lacul de Unghii”.La amestecul obtinut, adaugau  petale pisate de orhidee sau trandafir si alaun. Pasta obtinuta aplicata pe unghii lasa o culoare ce varia de la rosu la roz. Femeile nobile din Dinastia Chou (anul 600 i. en.) isi colorau unghiile cu oja in tonuri de auriu si argintiu.
  In Egiptul Antic pentru vopsirea unghiilor se folosea henna.Regina Nefertiti, sotia lui Akenathon, isi colora unghiile  in nuanta rosu rubin in timp ce Cleopatra prefera  nuante de stacojiu. Femeilor din clasa inferioara li se permitea sa isi vopseasca unghiile doar in nuante pale. Nuantele de rosu fiind cele mai importante
  In 1920, dupa descoperirea vopselurilor pentru automobile  Michelle Menard a creat si primele lacuri moderne pentru unghii. In acelas an, Charles Revson a fondat compania Charles Revson impreuna cu fratele sau Martin Revson si Charles Lachman, chimist. Acestia au angajat-o pe Michelle Menard, make-up artist, ce deja avea in minte marea intrebare daca noua tehnologie utilizata pentru vopsirea masinilor poate fi folosita pentru a produce lac de unghii. Ea a reusit sa creeze o oja moderna folosind aceeasi nitroceluloza dizolvata in solvent ce era folosita pentru masini .Timpul de uscare fiind de 4 ore. Compania lui Charles Revson a devenit Revlon (S-ul a fost schimbat cu L, de la numele co-fondatorului Lachman). Prima oja de unghii Revlon a fost scoasa la vanzare in anul 1932. Lacul de unghii a devenit popular si fiind relativ ieftin,in combinatie cu un ruj,  orice femeie putea sa se simta la fel de eleganta ca o starleta de la Hollywood.
     În 1950,  unghiile  rosii  erau  considerate promiscue iar unele biserici le cereau femeilor să nu vina la slujbă cu unghiile vopsite. Acest stigmat a devenit popular în perioada victoriană, când vopsitul unghiilor era considerat un păcat. In general, numai prostituatele îsi vopseau unghiile.   In zilele noastre oricine poate purta lac (oja) pe unghiile sale indiferent de statul social, nationalitate si indiferent de sex. De la rosul femeii senzuale pana la  negrul rockeritelor culorile pot fi stralucitoare, mate, cu sclipici, translucente. Alaturi de creionul dermatograf, oja reprezinta un al doilea element preluat de barbatii  din lumea mondena, fie ca prefera doar un lac de unghii, sau oja albastra precum Johnny Deep sau Steven Tyler ( Aerosmith) o oja neagra. David Beckham si printul William se regasesc printre curajosii care au aparut in public cu unghiile lacuite .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu