miercuri, 12 august 2015

Stare de bine



Cu toții ne dorim un ten curat și sănătos și sunt sigură că orice femeie știe  că seara este recomandat să îndepărtăm machiajul cu un gel de curățare sau demachiant indiferent dacă am avut tenul machiat sau nu. Dar nu știu câți dintre noi știm că pentru a avea un ten perfect  curățat trebuie aplicată și o loțiune tonică. Această loțiune are ca scop îndepărtarea rezidurilor de machiaj rămase după demachiere, împrospătarea și menținerea  nivelul adecvat al PH-lui, calmarea iritațiilor, purificarea pielii, hidratarea și relaxarea tenului, reducerea porilor, îndepărtarea excesului de sebum,  ridicarea tonusului și a stării de bine.  Pentru ca această  loțiune să fie miraculoasă pentru ten trebuie sa ținem cont de următoarele condiții:  trebuie să fie potrivită tipului de ten, în timpul aplicării se evită zona ochilor, se aplică pe tenul care în prealabil, a fost curățat. Deoarece există patru  tipuri de ten: normal,  mixt,  uscat, și gras s-au creat câte o loțiune tonică pentru fiecare tip de ten, de exemplu:

·         Pentru tenul gras s-a creat astrigentul care are în compoziția sa o cantitate mai mare de alcool și mai poate conține extrect de ceai verde, ulei esențial de lemon gras și tea tree, vitamina A, E și D3, dar țin să menționez că aplicarea în exces a soluției poate  provoca producerea unei cantități excesive de sebum.
·         Pentru tenul normal s-a creat apa de trandafir pentru a curăța, revigora și aromatiza tenul.
·         Pentru tenul uscat la fel se poate folosi apa de trandafir sau altă soluție care are ca scop reîmprospătarea tenului, această loțiune nu va conține alcool pentru a preveni uscarea tenului  și mai tare.
·         Iar pentru tenul mixt s-a creat o soluție care se numește toner și are în compoziția sa un procent mediu de alcool, adică este o produs ,, de mijloc ,, între astrigent și apa de trandafir.

 Ca un produs să poată atinge nivelul de performanță pentru care a fost creat, trebuie să fie aplicat corespunzător tipului de ten pentru care este creat, în caz contrar poate dăuna sau pur și simplu nu vom obtine efectele dorite. Ai grijă de tenul tău și la rândul lui va avea și el grijă de tine.
                                                                                      Marta- Estetician

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu