luni, 27 iulie 2015

Adolescența trebuie să lase în suflet... doar iubire




     Adolescența  este perioada din viață când luăm totul prea în serios, când fericirea este lucrul cel mai important, este timpul când ne formăm ca persoană, când ne alegem drumul în viață, când simțim primii fiori ai dragostei, când produsele cosmetice din trusa mamei ni se par cele mai potrivite pentru noi, iar acneea care riscă să apară pe ten o definim ca ,,venirea apocalipsei,,. Mulți dintre adolescenți care au probleme cu acneea, au probleme de comunicare, sunt jenați în discuțiile cu persoanele de sex opus deoarece se simt stânjeniți de felul cum arată.


  În această perioadă adolescenții trebuie să simtă susținerea deplină a părinților, iar discuțiile lungi și prietenești dintre ei nu trebuie să întârzie să apară. Este dificil să ajuți un adolescent deoarece lui i se pare că le știe pe toate și că nu are nevoie de ajutorul nimănui și faptul că părinților nu li se pare apariția acneei  o problemă atât de gravă, poate fi interpretată ca lipsă de înțelegere. Pentru a ne putea apropia de copii noștri  va trebui să ne reîntoarcem pe tărâmul când am fost și noi tineri, chiar dacă drumurile spre adolescența noastră s-au pierdut în negura vremii.Trebuie să resimțim acel spirit adoleșcentin și abia atunci să începem  să acordăm copiilor noștri un sprijin, un sfat sau orice altceva de ce au ei nevoie. Trebuie mai întâi cu multă răbdare să le câștigăm încrederea, între timp să ne documentăm  despre ce este acneea și cum se poate trata. Ca sprijin pot să vin în întâmpinare cu următoarea informație: acneea este o inflamație a foliculului pilosebaceu care în cazul uneli neglijențe a tratamentului poate lăsa cicatrici reziduale, ce pot afecta emoțional copii noștri.
  Dar să nu vorbim de tratamentul în stare avansată, căci eu mereu am zis că cel mai sfânt lucru este să previi o boală  decâ să o tratezi.  În acest scop o să vă dau următoarele îndrumări: acneea nu este rezultatul unei igiene șubrede dar este bine ca cearșafurile să fie schimbate de două ori pe săptămână, curățarea tenului  în fiecare dimineață și seară cu produse destinate tenului acneic (cu extract de ceai verde, lemon gras, tea tree, vit. A, E, D3 și multe alte produse antibacteriene, antifungice) iar după curățare se tamponează fața cu un prosop de unică folosință. Dar țin să menționez că o curățare în exces poate avea o reacție reversibilă care va declanșa secreția excesivă de sebum. Adolescența trebuie să lase în suflet doar urmele iubirii, a prieteniilor curate, iar frustarea și neîncrederea nu au ce căuta pe acest tărâm, căci la fel cum ,,ziua bună se cunoaște de dimineață,,  la fel și amprenta pusă în adolescență rămâne imprimată pe toată viața. 



                                                                  Marta- Estetician

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu