marți, 7 iulie 2015

Mituri


De-a lungul timpului au apărut numeroase mituri despre manichiură. Astăzi vă propun să desființăm câteva dintre acestea.
1.       Gelul dăunează sănătăți unghiilor. FALS! Atât timp cât produsele sunt de calitate și sunt aplicate în mod corect, iar dacă îndepărtarea gelului nu se face la mai puțin de trei săptămani de la aplicarea acestuia, unghiile nu vor fi afectate.

2.       Lampa UV dăunează sănătății pielii. FALS! Perioada de timp necesară uscării ojei semipermanente sau a gelului este echivalentă cu trei minute de expunere la razele solare. Cercetările făcute pe baza acestui subiect, au arătat că minutele petrecute sub lampă sunt mai  inofensive decât expunerea pielii la radiațiile solare. Mâinile fiind și cel mai puțin afectate de radiațiile UV în comparație cu alte părți ale corpului (exemplu: ten, umeri, spate, ect).

3.       Folosirea constantă a ojei duce la îngălbenirea unghiilor. Fals! Există posibilitatea ca acest lucru să se întâmple doar în cazul în care nu sunt respectați pașii corecți de lăcuire (bază, culoare și top coat).
4.       Trebuie să întrerupem folosirea constantă a lacului de unghii, pentru a le da posibilitatea acestora să respire. Fals! Unghiile sunt formate din celule moarte de keratină, iar lăcuirea acestora în mod constant, nu le afectează. Îngrijindu-le corect, le putem lăcui chiar și doisprezece luni pe an.


5.       Oja aplicată în două straturi va sări mai repede. Fals! Lacul de unghii se aplică în două straturi, pentru o mai bună rezistență a acestuia. După aplicarea bazei se dă primul strat de culoare  aplicat cât mai subțire, necesar creării conturului dorit, iar apoi cu ajutorul celui de al doilea strat se va oferi forma și intensitatea finală a ojei. După aplicarea celui de al doilea strat se adaugă top coat-ul care sigilează și protejează lacul.

                                                Ioana - Nail Stilist
                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu