vineri, 27 noiembrie 2015

Capsula tinerețiiParcă mai ieri țin minte că profesoara noastă de română ne-a spus sa scriem un eseu cu denumirea „Mâncam ca să trăim sau trăim ca să mâncam?”. Mi s-a părut ciudată denumirea eseului și tin minte că l-am abordat poetic pe atunci.
Acum după ani și ani vreau să dezvolt subiectul din alt punct de vedere
. De fapt, ce sunt alimentele în viața noastră? sunt un „combustibil” care ne ajută să facem față cerintelor zilnice.
 Problema este că așa zisul „combustibil” consumat zilnic trebuie să fie de calitate. În concluzie mâncăm ca să trăim, în caz contraz sursa de energie necesară va fi extrasă din masa musculară și din masa osoasă și ne vom îmbolnăvi. În orice dimineață nu trebuie să lipsească din viața noastră micul dejun, care este cea mai importantă masă, căci nu ne putem porni la drum cu „rezervorul „ gol. Pierderea de masă osoasă și musculară este însoțită și de pierderea de colagen din organism care constituie 30 % din greutatea totală a proteinelor umane și este responsabil de înnoirea continuă a celulelor. 
Pierderea acestei proteine poate fi restabilită cu ajutorul suplimentelor de colagen. Un supliment potrivit ar fi Colvita care mai este denumit și capsula tinereții. Acest supliment reconstruește tesutul conjuctiv datorită extractelor de alge ce conțin iod  atât de necesar organismului, vitamina E și boabe de soia care contribuie la producerea colagenului. Sursa de energie este căpătată din proteine și ea  trebuie luată din alimentele ce le consumăm zilnic, nu din rezerva organismului nostru. Dacă mâncăm nesănătos azi, nu ne îmbolnăvim mâine, ci peste ani și ani așa că trebuie să gândim cu un pas înaintea timpului. 

Fiecare vârstă îți are frumusețea ei ,dar aceea frumusețe își pierde farmecul când apare neputința și boala așa că trebuie să ne păstrăm copilul din noi maxim cu putință.

Marta-Estetician


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu