marți, 18 octombrie 2016

Vara e frumoasă dar toamna e deosebită!

După o vară frumoasă cu concedii, mult soare și voie bună rămânem cu multe amintiri frumoase plantate în suflet. De cele mai multe ori pe lângă toate aceste momente plăcute vara ne mai aduce și așa zisele pete atonice cu discromii, bronz neuniform și pete pigmentare.  Când vine toamna scopurile noastre ce țin de ten trebuie să fie următoarele:
·         Activarea procesului de descuamare a celulelor pigmentare
·         Stimularea regenerării celulare
·         Inhibarea sintezei de melanină
·         Profilaxia hiperpigmentației
După cum v-am obișnuit o să vă încânt ochii cu sfaturi utile pentru terapia de înălbire:
·       
 Curățarea tenului se va efectua cu un gel care va conține fitoenzime, recomandat ar fi ca demachiantul sau gelul de curătare să conțină vitamina C care va favoriza foarte mult înălbirea pielii.
·         Gomajul care îl folosim trebuie să îmbine perfect peelingul mecanic cu cel chimic, pentru o curățare mai amplă și mai profundă.
·         Se va folosi o loțiune tonică cu o concentrație sporită de vitamina C, extract de castravete, lămâie sau alte fitoextracte care ajută la înălbirea tenului.
·         Să aplicăm timp de două săptămâni o mască de înălbire. O mască facută în condiții de casă ar fi:  ( se amescecă un gălbenuș de ou, cu sucul unei lămâi, cu 50g  de smântână și 50g de alcool. Amestecul se va tine la frigider și se va aplica pe față timp de 2 săptămâni. Timpul de acțiune este de 20 de minute după care se îndepărtează cu apă călduță.
·         Crema de zi obligatoriu trebuie să conțină protecție cel puțin SPF 30, iar seara se va pune o cremă hidratantă pentru a combate efectul de uscare dat de extractul de lămâie.Acum că ați primit informațiile necesare vă recomand să acționați cu forță asupra  petelor inestetice de pe ten. Spor la treabă!!!!!


Marta – estetician. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu