miercuri, 12 octombrie 2016

“ Vreau o îngrijire delicată !”

Dacă ai un ten cu cu o hiperactivitate a glandelor sebacee, cu pori dilatați, care lucește poți cataloga tenul ca fiind unul gras și combinat. Acest tip de ten necesită o îngrijire mai delicată. Astăzi vreau să vă dau câteva sfaturi pentru îngrijirea acestuia:
·         Se va folosi un demachiant care nu conține săpun pentru a evita uscarea pielii. Ar fi indicat ca gelul de curățare să conțină fitoenzime pentru a putea „dizolva” închistările sebacee și pentru a regla activitatea glandelor răspunzătoare de acest aspect.
·         O dată sau de două ori pe săptămână se va folosi un scrub cu rol de a curăța pielea și porii și de a stimula regenerarea celulară.
·         Ar fi ideal dacă am folosi un serum seboreglator
·         Crema care o folosim pe un ten gras și combinat trebuie să fie o cremă ușoară pentru a evita uscarea tenului în caz contrar vom trece în extrema cealaltă în care  corpul nostru având proprietăți de auto-apărare va declanșa secreția de sebum și mai tare, în cazul acesta în loc să facem mai bine vom dăuna.
Tratamentul tenului gras și combinat trebuie să fie în concordanță cu un control riguros al nivelului de hidratare doar așa vom căpăta rezultatele dorite.


Marta – estetician.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu