vineri, 15 aprilie 2016

Unghiuțele bebelușului tău...



Când devii mămică, deja prioritățile tale se axează strict pe nevoile bebelușului tău.
Sigur îți amintești momentul  în care ți-ai luat prima dată puiul în brațe. Ai făcut-o cu mișcări ușoare, încercând să iți depășești teama.
Aceiași teamă inspiră unghiuțele bebelușului tău.
Încă din primele zile de viață ale micuțului, realizezi că unghiuțele lui sunt fie prea mari ,fie prea ascuțite. Cu siguranță nu ai dori să îl vezi cu zgârieturi pe față sau cu mici răni care pot provoca infecții. Sub unghiile celui mic, se pot aduna microbi periculoși , așa că , dragă mămică, te sfătuiesc să nu apleci urechea către superstiții care spun să nu tai unghiuțele copilului până la botez.
Probabil ai auzit de acele mănuși care se pun pe mânuțe pentru a-l ocroti pe micuț de unghiuțele ascuțite. Imaginează-ți însă cât de puțin comod îi este să aibă tot timpul mâinile acoperite.
Ce folosim la tăiatul unghiuțelor?
O forfecuță specială , cu vârfurile rotunde. Cât mai colorată dacă se poate. Pentru a fi sterilă, se poate fierbe 10 minute in apă.
Cum tăiem  unghiuțele?

Ține degețelul  bine în mână  ta,astfel încât să nu scape printr-o mișcare pe care nu ai anticipa-o. Atenție la unghiuțele de la picioare! Bebelușul tău se gâdilă ușor, ceea ce va necesita un pic de fermitate.
Separă cu blândețe unghiuța de vârful degetului, așa încât să ai siguranță asupra a ceea ce tai.
Este important să verificați să nu rămână colțuri care s-ar putea rupe și să nu fie tăiate prea adânc. Evităm astfel pericolul unghiilor încarnate și riscul de a provoca diferite infecții.
La bebeluși –unghiuțele se taie în somn.
Pe copiii mai mari, îi poți lua pe genunchi  cu spatele lipit de burta ta.
Dacă micuțul nu e fascinat de ceea ce faci, deși mulți dintre ei sunt atenți la ce se întâmplă, poți recurge la cântecele vesele sau diverse metode de distragere a atenției.
Așadar, dragă mămică, la început ți se va părea  dificil, poate îți va fi teamă, însă toate acestea vor dispărea și vei deveni o expertă.
Nu există formule bătute în cuie! Tu singură le vei descoperi pe cele mai potrivite metode pentru voi!

Roxana-Nail-Stilist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu