joi, 21 aprilie 2016

Caută talentul din tine!

     
 În ultima perioadă din ce în ce mai multe persoane se specializează pe diferite meserii. Unii fac acest lucru din pasiune, alții din necesitate iar alții din plictiseală. Vin cu un mesaj pentru toți colegii mei: ca să fii un specialist, nu este suficient să înveți o schemă, o regulă, ci mai e nevoie și de acel ceva, care se numește talent, destin, puteți să îi spuneți cum doriți.
De exemplu, un masaj nu înseamnă să știi cum să execuți ca la carte o netezire, un ciupit, frământat, vibrat, etc. Este nevoie să și transmiți ceva, să faci clientul să se desprindă de lumea reală, unde să uite de toate grijile și problemele, iar corpul să îi vibreze  pe cea mai relaxantă muzică. Un masaj trebuie să fie continu din acest motiv  se ține un contact permanent cu pielea căci un masaj este un cântec, o poezie, un sentiment, un fior, o artă.
       Corpul nostru este ca o carte, pe care nu toți o pot citi, e o limbă veche, demult uitată care din păcate nu o poți învăța nicăieri, cu talentul acesta fie te naști, fie nu. O meserie, o profesie nu se învață, ea se descoperă. Unde? În adâncul sufletului tău, în fiecare celulă a corpului tau trăiește acel ceva. Descoperă-te, încearcă, eșuează, ia-o de la capăt, nu te plafona cu lucruri care nu  îți plac, cu lucruri care nu te fac fericit și nici împlinit. „ Găsește-ți jobul care-ți place și nu vei fi nevoit să lucrezi nici o zi din viața ta”.


Marta- Terapeut Masaj și Întreținere corporală.

16 comentarii:

  1. Talentul si vocatia sunt doua lucruri care fac ca profesia aleasa sa aiba succese mari.nu poti sa te realizezi pe plan profesional daca nu depui si multa munca .dar desigur sa nu uitam de dragoste si putin suflet in ceea ce facem zi de zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte corect spus, ati descoperi talentul este doar primul pas spre succes, urmatorii pasi pot fi parcursi, doar prin munca, prin perfectionare, prin daruire si pasiune. Si sa nu uitam sa evoluam, pentru a fi mai buni ca ieri, si mai putin buni ca maine.Talentul este un sambure, din care poate creste un copac cu roade doar daca este udat zi de zi cu perseverenta, dorinta, dragoste si mult studiu.

      Ștergere
  2. Un articol care merita sa fie apreciat .ar fi bine ca toti sa tina cont de aceste sfaturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate in fiecare zi intalnim oameni nefericiti, care se plang de salarii mici, de faptul ca iar vine ziua de luni si iar trebuie sa mearga la munca care nu le aduce satisfactie, iar viata devine trista si monotona. Sfatul meu este sa va uitati in oglinda si sa va intrebati daca sunteti cine doriti sa fiti, cine meritati sa fiti si ce ati putea schimba in viata voastra. Fuga la oglinda! Eu v-am pupat. Marta.

      Ștergere
  3. totusi munca e ce conteaza, talentul e un avantaj :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Munca si perseverenta te poate duce pe culmele succesului, caci ce ai in cap nu iti poate fura nimeni. Nici macar fiscul!

    RăspundețiȘtergere
  5. "Un masaj este [...] o poezie, [...] un fior, o artă." Superb talent. Îmi imaginez un masaj în care măna execută și sufletul atinge. În care nu îmi mai rămăne decăt să mă sting încetișor într-un vis. Și să renasc. Poate poate azi am să găsesc acel ceva de care am avut mereu nevoie, dar am fost prea obosit să-l descopăr.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a putea descoperi acel ceva, trebuie sa fii in armonie cu tine, sa incepi sa te iubesti pe tine, sa te asculti, sa faci ceea ce simti, sa nu te lasi conditionat de nimeni si de nimic. Nu lasa pe altii sa iti coordoneze viata,tu esti stapanul tau. Fii fericit tu, doar asa ii vei putea face fericiti si pe cei din jurul tau. Iti urez multe, multe realizari, caci meriti.

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc pentru încurajări Marta :) și țin să te felicit pentru articol și munca pe care o depui tu şi colegii tăi 👍

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Foarte corect si frumos spus!Acest articol este ceva ce iti atinge inima si in acelasi timp iti da o lectie de viata.

      Ștergere
    5. O lectie de viata, e usor de dat, la capitolul sfaturi sunt sigura ca cu totii suntem buni. Eu te indemn pe tine, si pe toti care au citit acest articol, sa treaca la partea practica. La pasul in care iti stabilesti cu precizie obiectivele care vrei sa le realizez, sa le structurez pe o foaie de hartie, si sa treci la treaba. Talent+munca=sus,sus!

      Ștergere
  6. Foarte bine spus.In ziua de azi suntem condusi de ideile altora si se incearca sa fim si sa iesim robotei de mici.Tot mai putini sunt cei care ies din tipare,care fac ce vor cu adevarat etc.Daca nu faci ce simti cu inima mai devreme sau mai tarziu te vor prinde din urma remuscarile.Asa ca fa ceea ce iti place si nu vei regreta iar seara cand vei ajunge acasa nu te vei simti ca intr-o inchisoare ca ai fost la un job unde ai suportat alea 8-9 ore in loc sa fii fericit ca ai fost.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa iesi din tipar, inseamna mai intai sa ai curaj, sa fii prieten cu cuvantul risc. Caci o vorba spune: ,, cine nu risca, nu bea sampanie,,

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere