joi, 5 mai 2016

Tenul gras are nevoie de hidratare!

            
 
      Încă din cele mai vechi timpuri femeile au avut grijă de felul în care arată, dând o maximă importanță îngrijirii tenului, pentru că, nu-i așa, vârsta unei femei ar trebui să rămână întotdeauna un mister.
    Dar ce te faci atunci când ai un ten gras și parcă nimic nu funcționează? Nici o problemă, soluții există. Contrar părerii generale și tenul gras are nevoie de hidratare, însă doar după o curățare în prealabil.
      Orice tratament cosmetic, fie el efectuat acasă sau în salon, începe întotdeauna cu o demachiere și o tonifiere realizate cu produse specifice tenului gras. Urmează apoi curățarea care include aplicarea unui gomaj, nu foarte agresiv, dar și o eventuală extracție pentru a pregăti tenul pentru etapele următoare.
      După curățare se aplică o loțiune tonică, aplicând ulterior o mască astringentă specifică tenului gras. Crema de final este cea care hidratează și catifelează, lăsând pielea curată și tonifiată.
      Important de știut în cazul tenului gras este că pentru a minimiza producția de sebum, sunt 3 lucruri de care trebuie ținut cont:
1.     De evitat tot ce este iritant deoarece tenul gras reacționează la iritații producând și mai mult sebum.
2.     Acest sebum trebuie absorbit cu produse destinate acestui lucru.
3.     De evitat produsele ce conțin emolienți, aceștia putând bloca porii tenului gras, care sunt deja suprasaturați de sebum.
    
În concluzie, un ten gras bine îngrijit poate arăta foarte bine chiar și atunci când a depășit o anumită vârstă.

Mariana - Estetician

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu