vineri, 27 mai 2016

O piele fermă, o vară mai frumoasă!

       
          Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri în rândul femeilor este celulita. Cauzele apariției ei sunt diverse, însă nu asta este important, ci cum o combatem. În primul rând un regim de viață sănătos, o bună hidratare combinate cu mult sport sunt factorii cei mai importanți în lupta cu celulita. Ea  reprezintă stocarea grăsimii în celulele adipoase, care își măresc astfel volumul și provoacă inflamarea țesuturilor subcutanate, de unde și aspectul de coajă de portocală.
         De mare ajutor în cazul acesta este masajul anticelulitic, care se realizează cu creme speciale, multe dintre ele conținând retinol, substanță ce pătrunde în piele, o exfoliază și mărește producția de colagen, îngroșând astfel pielea și diminuând aspectul celulitei.
       
  Celulita apărută pe fondul alimentației necorespunzătoare și a sedentarismului poate fi ușor ameliorată cu ajutorul acestui masaj. Atunci  când cauzele sunt hormonale sau de altă natură, problema trebuie tratată în primul rând din interior. Masajul anticelulitic în mod particular trebuie efectuat de o persoană cu pregătire specializată. Este promovată ideea că acest fel de masaj este eficient atunci când are drept consecință apariția echimozelor pe zonele  masate, ceea ce este total greșit. Un masaj anticelulitic realizat corect va duce la diminuarea progresivă a stratului adipos, însă nu prin “strivirea “celulelor grase, ci indirect, prin reactivarea circulației.
       Efectele masajului anticelulitic sunt următoarele: stimulează circulația sangvină arterială și venoasă, stimulează eliminarea toxinelor din organism, diminuează stratul adipos, scade circumferința corporală, îmbunătățește aspectul pielii prin creșterea oxigenării la acest nivel.
        Toate tehnicile de masaj anticelulitic trebuie urmate în paralel cu supravegherea dietei și exercițiu fizic regulat pentru a fi eficiente, iar rezultatele durabile.


Mariana – Terapeut întreținere corporală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu